Hulpaanbod


Kleinschalige behandelgroep

Veerkracht Jeugdhulp biedt de mogelijkheid tot het wonen in een kleinschalige behandelgroep.

Mijn Huis: een stabiele woonomgeving

Mijn Huis is een kleinschalige woonvorm waar maximaal 6 jongeren samen verblijven. Deze woonvorm biedt jongeren een huis waar zij zo lang mogelijk kunnen blijven. Vooral ‘het wonen’ staat voorop binnen de Mijn Huis woningen. Middels een goede match van kinderen en zo min mogelijk wisselende volwassenen proberen we de kinderen en/of jongeren een eigen plek te bieden waar zij niet meer weg hoeven. Een eigen huis, Mijn Huis.

Kleinschalig wonen in de omgeving

De woning bevindt zich in de meeste gevallen in de woonwijk waardoor de kinderen en jongeren zo normaal mogelijk opgroeien. Er wordt tijdens de plaatsing gekeken welke jongeren binnen welk huis past.

Veel jongeren die bij ons worden aangemeld komen uit een onveilige woonsituatie of zijn overgeplaatst. Dit kan zorgen voor gevoelens van eenzaamheid, afwijzing, onzekerheid, woede en angst. Sommige jongeren zijn nog niet toe aan een traject van begeleid wonen maar hebben behoefte aan intensieve begeleiding en verbondenheid.

Dagbesteding zoals onderwijs, werk en sport

Ook onderwijs, dagbesteding en vrijetijdsbesteding zijn een belangrijk onderdeel van groei en perspectief. Vooral voor kinderen en jongeren met een laag zelfbeeld of een lange geschiedenis binnen de jeugdhulpverlening kan het lastig zijn om te weten wat zij leuk vinden of willen bereiken. Veerkracht Jeugdhulp biedt hen extra ondersteuning bij het maken van keuzes op dit gebied.

Ook interessant voor jou

Neem vrijblijvend contact op!

Eerst even kennismaken of direct aanmelden? Laat je gegevens achter en wij komen hier spoedig op terug.