Doelgroep


Complexe casussen

Sommige kinderen en jongeren komen door hun complexe problematiek niet mee met het reguliere hulpaanbod. Zij zijn door hun ontwikkeling extra kwetsbaar op sociaal-emotioneel gebied. Zij hebben daarom behoefte aan extra begeleiding, structuur, duidelijkheid en voorspelbaarheid.

Profiel bij complexe casussen

Wanneer het iemand niet lukt om mee te komen in het reguliere hulpaanbod, kan dit komen door multiproblematiek met klachten zoals dwang, angst, een gebrekkige emotie- en agressieregulatie, hechtingsproblemen enzovoort. In veel gevallen is er sprake van comorbiditeit. Hierbij hebben jongeren meer dan één stoornis of probleem. In sommige gevallen kan er sprake zijn van zelfbeschadiging of suïcidale gedachten. Deze problematiek is vaak het gevolg van trauma’s die deze jongeren al op jonge leeftijd hebben opgelopen. Omdat trauma vergaande gevolgen heeft op onder andere het gedrag van de jongeren, worden zij vaak niet begrepen. Dit is iets wat voor veel onmacht zorgt bij zowel de jongere als de medewerkers binnen de reguliere groepen.

Welke hulpvraag kan er spelen?

Deze jongeren hebben soms tijdelijk behoefte aan individuele en/of intensieve begeleiding van een deskundige professional die naast hen staat, begrip heeft voor het gedrag en hen vooruit helpt. Ook hier is de vraag niet wat er mis is met een jongere, maar wat er is gebeurd en hoe we de situatie samen kunnen verbeteren.

Het uitgangspunt van Veerkracht Jeugdhulp

Ook hier staat het principe van ‘one size fits none’ voorop en werken wij met een maatwerkplan. Veerkracht Jeugdhulp kan de jongere zowel vanuit de thuissituatie begeleiden als vanuit de huidige instelling. Ook kan Veerkracht Jeugdhulp een passende woonplek creëren voor deze jongere. Vaak past deze doelgroep binnen het Mijn Huis project, waar de mogelijkheid bestaat om (tijdelijk) alleen in een woning te verblijven met intensieve begeleiding.

Neem contact op

Wij denken graag met je mee over een oplossing. Wil je een jongere aanmelden of de casus bespreken? Neem dan contact op met de behandelaar voor advies of overleg.

Ook interessant voor jou

Licht verstandelijke beperking (LVB)

Kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) zijn door hun ontwikkeling extra kwetsbaar op zowel cognitief als sociaal emotioneel gebied. Zij hebben daarom behoefte aan extra begeleiding, structuur, duidelijkheid en voorspelbaarheid.

Meer informatie

Forensische jongeren

Jongeren met een forensisch profiel zijn in aanmerking gekomen of dreigen in aanmerking te komen met de politie en justitie. Vaak spelen verwaarlozing, trauma, een gebrekkig perspectief, een laag zelfbeeld en het netwerk een grote rol in deze problematiek.

Meer informatie

Kinderen en jongeren

Wij bieden hulp aan deze groep kinderen en/of jongeren die uit een onstabiele of verwaarlozende situatie komen of op verschillende woongroepen zoals de gesloten JeugdzorgPlus instellingen hebben geleefd. Jongeren binnen deze groep hebben geen heftige psychiatrische stoornissen en bevinden zich niet binnen de forensische kaders.

Meer informatie

Neem vrijblijvend contact op!

Eerst even kennismaken of direct aanmelden? Laat je gegevens achter en wij komen hier spoedig op terug.