Hulpaanbod


Complexe casussen

Sommige kinderen en jongeren komen door hun complexe problematiek niet mee met het reguliere hulpaanbod. Zij kunnen door hun ontwikkeling extra kwetsbaar zijn op sociaal-emotioneel gebied en hierdoor extra behoefte hebben aan extra begeleiding, structuur, duidelijkheid en voorspelbaarheid. Veerkracht Jeugdhulp helpt met een persoonlijk plan om ook hen de juiste begeleiding te kunnen bieden.

Het gedrag dat deze jongeren vertonen kan komen door multiproblematiek zoals dwang, angst, een gebrekkige emotie en agressie regulatie, hechtingsproblemen etc. Vaak is er sprake van comorbiditeit: jongeren die meer dan één stoornis hebben. In sommige gevallen kan er sprake zijn van zelfbeschadiging of suïcidale gedachten.

Voor wie is deze hulp geschikt?

Deze jongeren hebben soms tijdelijk behoefte aan individuele en/of intensieve begeleiding van een deskundige professional die naast hen staat, begrip heeft voor het gedrag en hen vooruit helpt. Ook hier is de vraag niet wat er mis is met een jongere, maar wat er is gebeurd en hoe we de situatie samen kunnen verbeteren.

Hoe ontstaat dit gedrag?

Deze problematiek is in veel gevallen het gevolg van trauma’s die deze jongeren al op jonge leeftijd mee hebben gemaakt. Trauma heeft vaak vergaande gevolgen op onder andere het gedrag van jongeren. Het kan voorkomen dat anderen dit gedrag niet begrijpen. Dit leidt op zijn beurt weer tot onmacht bij zowel de jongeren als medewerkers in reguliere groepen.

Hulp bij Veerkracht Jeugdhulp

Veerkracht Jeugdhulp kan deze jongeren helpen om ondersteuning te krijgen. Deze jongeren hebben soms tijdelijk behoefte aan individuele en/of intensieve begeleiding van een deskundige professional die naast hen staat, begrip heeft voor het gedrag en hen vooruit helpt. De vraag is nooit wat er ‘mis’ is, waar wat er gebeurd is en hoe we in samenwerking de situatie kunnen verbeteren.

Iedereen verdient persoonlijke aandacht

Hierbij staat ons principe van ‘one size fits none’ centraal. Wij werken voor iedere jongere met een maatwerkplan. Ieder mens en iedere hulpvraag is natuurlijk anders. Vanuit zowel de thuissituatie als huidige instelling kunnen wij jongeren begeleiden.

Meer informatie

Wij denken graag met je mee om je verder te helpen. Wil je een jongere aanmelden of de casus bespreken? Neem dan contact op met onze behandelaar voor advies of overleg.

Ook interessant voor jou

Neem vrijblijvend contact op!

Eerst even kennismaken of direct aanmelden? Laat je gegevens achter en wij komen hier spoedig op terug.