Hulpaanbod


Veerkrachtig Thuis

Gezinsondersteuning staat voor een gerichte ondersteuning in de thuissituatie. Wij bieden ambulante hulp aan gericht op het versterken van de eigen kracht, het betrekken van het netwerk en psycho-educatie. Dit doen wij door opvoedondersteuning aan te bieden, het aanleren van opvoedvaardigheden, structuur aan te bieden en te ondersteunen bij conflicten binnen het gezin. Om op deze manier uithuisplaatsing te voorkomen.

Onze methodes voor gezinsondersteuning

Door begrip te creëren verminderen conflicten vaak en zal de afstand tussen de gezinsleden afnemen. Verder bieden wij psycho-educatie aan met betrekking tot diagnoses van het kind. Er is verder aandacht voor psychiatrische problematiek van de ouders en of de kinderen. Tevens proberen wij gedragspatronen binnen het gezin in kaart brengen en deze te doorbreken wanneer ze destructief werken.

Gezinsondersteuning bij Veerkracht Jeugdhulp

Wij helpen op verschillende gebieden aan ondersteuning en hulp voor jongeren en hun gezin. Onze hulp is gebaseerd op het principe van ‘onze size fits none’ en de 3 pijlers: veiligheid, verbinding en vertrouwen. Door ieder kind, jongere of gezin hulp op maat te bieden willen we het geluk van het kind of de jongere zelf én hun omgeving zo veel mogelijk stimuleren.

Ook interessant voor jou

Neem vrijblijvend contact op!

Eerst even kennismaken of direct aanmelden? Laat je gegevens achter en wij komen hier spoedig op terug.